Sabre utvecklar ett WFA-program (global Work from Anywhere) som låter dig välja flexibla arbetsformer. WFA-programmet har utvecklats med hänsyn till teammedlemmarnas individuella behov och situationer. Målet är att upprätthålla en balans mellan arbete och liv genom att öka produktiviteten, motivationen och arbetstillfredsställelsen.

– Vi förstår att det inte finns något enda universellt sätt att arbeta, perfekt för alla. Att erbjuda våra anställda de förutsättningar som bäst passar dem, deras position och teamet hjälper dem inte bara att göra sitt dagliga arbete utan också att känna sig värderade och hålla fokus. Och medan interpersonella interaktioner i kontorsarbete är viktiga, har vi i år alla sett kraften i teknik som gör att vi kan hålla konstant kontakt och hålla affärer på avstånd, tillägger Sean Williams, chefsanställd på Sabre Corporation.

Dessutom har företaget erbjudit stöd till nypräglade föräldrar i mer än 3 år. Det ger ytterligare 10 veckors full föräldraledighet, och mödrar betalar upp till 100 procent extra. bud i upp till 12 veckor.

Anställdas hälsotillstånd
Företaget fokuserar också på välbefinnande och investerar i det för att förbättra teammedlemmarnas erfarenhet och hälsa. För detta ändamål skapade hon Sabre Wellbeing Advisor Group (SWAG), en styrelse bestående av ett dussin anställda från hela världen. Deras roll är att ge psykisk hälsa rådgivning, samla bästa praxis, och förbättra verktyg och program för att stödja anställdas välbefinnande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.