– Jag är inte förvånad över arbetsgivare som är rädda för att minska arbetstiden. I många branscher innebär en minskning av arbetstiden helt enkelt en minskning av produktiviteten, till exempel produktion. Det är dock värt att lägga till att en fyra dagars arbetsvecka bara är ett av många alternativ. Så vitt jag vet testar olika företag olika lösningar, till exempel att minska arbetstiden på fredagar, varannan fredag gratis etc. – säger Hubert Pokrovetsky, VD för Funktional advertising agency, där arbetsveckan varar fyra dagar från November 2021.

Varför bestämde du dig för att distribuera en fyra dagars arbetsvecka?

Hubert Pokrovetsky, VD för funktionell Reklambyrå: – jag har alltid varit öppen för att testa nya lösningar och introducera innovationer. Under en tid har jag funderat på hur jag kan förbättra teamets effektivitet samtidigt som jag behåller tanken på balans mellan arbete och liv, vilket ligger mycket nära mig. Det var då jag först började läsa om företag som testar en fyra dagars arbetsmodell för att uppnå ökad produktivitet, förbättrad hälsa och välbefinnande och minskade stressnivåer för anställda.

När jag observerade att sådana testlösningar ger gynnsamma resultat började jag en livlig diskussion om detta ämne på kontoret. Då tänkte jag att om detta inte fungerar i vår organisation kan vi alltid gå tillbaka till den gamla modellen. Hittills har detta inte hänt, och vi har arbetat i fyra dagars läge i mer än 5 månader.

En annan anledning till att jag bestämde mig för ett sådant beslut är att vårt företags verksamhet huvudsakligen bygger på kreativt, kreativt arbete. I sådana yrken är vila och tid mycket viktigt för att ordna ditt sinne, söka efter nya inspirationer. Den tre dagar långa ”återställningen” tycktes mig vara ett bra alternativ till vår bransch. Jag kan själv se hur mycket effektivare och bättre mitt arbete är när jag vilar och slappnar av. För närvarande kan jag göra mer på kortare tid. Jag är bättre organiserad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.