Uppgifterna är alarmerande – bara 41 procent. personer mellan 18 och 64 år fyller i WHO: s rekommendationer angående den rekommenderade rörelsenivån. Och dessa är inte särskilt orimliga. WHO rekommenderar 150-300 minuters fysisk aktivitet med måttlig intensitet eller 75-150 minuters intensiv aktivitet per vecka för vuxna.

Ändå påverkar de negativa effekterna av stress som orsakas av pandemisk isolering eller under snabb anpassning av företag för att verka i nya verkligheter fortfarande hela teams välbefinnande. Demotivera till handling, minska koncentrationen eller komplicera logiskt tänkande. Effekten? Pandemin har bidragit till en ökning av antalet fall av utbrändhet – nästan hälften av polska arbetare kämpar redan eller kan kämpa med detta problem.

Fysisk aktivitet kan vara användbar i kampen mot den. Hur vi närmar oss det visades av resultaten från Multisport Index 2022-studien. Efter två år av pandemin är det särskilt tydligt att vi i allt högre grad tar fysisk aktivitet för att hjälpa vår psyke. Tillbaka 2020 var polackerna lika engagerade i fysisk hälsa (23 procent). indikationer) och en bättre kroppsbyggnad (23 procent) och (24 procent), och nu har mental hälsa blivit den främsta motivatorn för fysisk aktivitet (42 procent. vittnesbörd).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.